Balet omogoča otroku celovit telesni in duševni razvoj (posebno čustveni, intelektualni, ustvarjalni in umetniški razvoj ter čut za estetiko), hkrati pa spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti.

V Tial Dance Studio vpisujemo v naslednje skupine tako na lokaciji Grosuplje kot v Ljubljani:

MINI BALERINA (3-5 let): Skupina je namenjena predšolskim baletkam. V baletnem vrtcu bomo skozi pravljične zgodbe, gibanje in ples spoznavali naše telo. Začeli bomo z osvajanjem baletnih osnov ter razvijali naše telesne in gibalne sposobnosti. Vstopili bomo v svet baleta, si ogledali predstave in vaje profesionalnih baletnih plesalcev, predvsem pa bomo spoznali, kaj vse lahko počnemo z našim telesom in kako lahko skozi ples izražamo naše občutke, razpoloženja z veliko domišljije in zabave.

MAXI BALERINA (6-8 let): V baletni pripravnici za osnovnošolce bomo skozi pravljične zgodbe, gibanje in ples nadaljevali spoznavanje osnov baleta. Učili se bomo osnovnih baletnih elementov, kot so plie, releve…. Izvajali bomo koreografije na znano baletno instrumentalno glasbo. Program je zasnovan tako, da pripravi mlajše osnovnošolke na uspešno opravljeno avdicijo na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana

BALET 1 Z OSNOVAMI JAZZ TEHNIKE (9+ let): V baletni skupini za osnovnošolke bomo skozi osnove baleta gradili zgodbe ter gibanje in ples nadgradili s spoznavanjem osnov jazz plesne tehnike. Učili se bomo osnovnih baletnih elementov, kot so plie, releve…. Izvajali bomo koreografije na znano baletno instrumentalno glasbo in na modernejšo jazz glasbo. Program je zasnovan tako, da pripravi osnovnošolke na uspešno vključitev ali na Konservatorij ali na nadaljevanje v cheer ali modern jazz vodah.